ZDRAVÍM TĚ .
Dnes jsem si pro tebe připravila první článek do rubriky do krabičky. Jelikož pracuji jako servírka a jsem nejméně 12 hodin denně v práci (nepočítám samozřejmě volno) ale když už v práci jsem tak takhle dlouho a musím se stravovat žejo samozřejmě. Proto si dost často připravuji krabičky. Začínám snídaní, kterou už mám doma, protože jsem člověk který nevyleze z bytu aniž by se nenajedl. Obědvám v práci, většinou něco lehkého a nebo když máme nějakou dobrotu na meníčko dám si to. Mezitím nějaké ovoce, nebo sušenka ať se trošku zaplácnu a potom většinou večeře kterou si přinesu z domova. Dnes to bude teda Rizoto s tuňákem.
Tak už rovnou jdeme na to, nebudeme se zbytečně zdržovat. Co budeš potřebovat ?
• Olivový olej
• Červená cibule
• Šunka
• Tuňák ve vlastním nálevu
• Koření na gyros (prostě to miluju)
• Rýže (na dvě porce pro mě jeden pytlík)
A teď bych ti tu nejradši napsala, že to všechno smícháme dohromady na pánvičce, ale trošku se teda rozepíšu :D . Ale v závěru je to pravda. Na pánvičce si rozpálíš olivový olej a přidáš cibulku. Krájím všechno na kostičky. Až je cibulka měkká (červená zesládne a to miluju) přidáme šunku a taky čekám až se trošku zabarví. Přidáme tuňáka i s nálevem a necháme trošku prohřát - plotýnku mám pořád rozpálenou na největší plamen. Na konec přidáš rýží a zase trošku orestuješ nic se nesmí pálit. Na závěr uplně všeho nevím proč jsem si oblíbila gyros koření do rizota :D . přidáš podle chuti, někdo má rád víc někdo míň někdo vůbec. A můžeš servírovat ! Rychlovka ani ne za deset minut je hotová a super čuper chutná večeře je v krabičce. Fantazii se meze nekladou a můžeš všechno vyměnit za všechno v závěru, prostě to co máš ráda/rád tak přidáš. :) DOBROU CHUŤ !
Komentáře
Okomentovat